Dragi elevi și părinți!
Școala Gimnazială Bumbești-Pițic, vă așteptă Luni 09 septembrie 2024 la ora 9.15 pe terenul de sport din incinta unității noastre școlare, la Festivitatea de deschidere a anului școlar 2024-2025!
Haideți să întâmpinăm împreună un nou început, plini de speranță, emoție și dorința de a învăța mai bine și de a cunoaște lucruri noi!
Vă așteptăm cu drag, cu zâmbete și voie bună!
Vă urăm tuturor un nou an școlar cu sănătate și cât mai multe realizări!


Activitate prim ajutor ISU GORJ
În data de 19.06.2024, personalul din cadrul Inspectoratului pentru situații de urgență al județului Gorj, a prezentat elevilor școlii noastre, cum să se comporte atunci când sunt puși în situația de a acorda primul ajutor, unei persoane aflate în stop cardio-respirator și a unei persoane care are obstrucție de cale aeriană.
Elevii noștri au fost plăcut impresionați de ce li s-a prezentat, au învățat lucruri utile și au participat cu entuziasm la activitatea propusă de ISU Gorj!
Multumim ISU Gorj pentru colaborare!












Surprize, surprize pentru elevele Școlii Gimnaziale Bumbești-Pițic!!!
Este o plăcere ca în fiecare zi să învățăm lucruri noi și folositoare- să învățăm că schimbarea poate veni cu zâmbete și liniște și că uneori liniștea vine de la oameni din comunitatea noastră.
În sprijinul fetelor noastre de la Școala Gimnazială Bumbesti Pitic au venit produse ca urmare a scrierii proiectului ,,Bucuria lecturii, zâmbete si culoare ” finanțat de către Libraria online și Farmacia BebeTei, proiect adus în școala noastră de către doamna Bocai Anișoara, președinte Asociația Pentru Dezvoltare Comunitară Vladimir și susținut de către domnul director Orzan Ion-Cosmin și de către toate cadrele didactice din unitatea noastră școlară.
Produsele au fost distribuite săptămâna aceasta, în cadrul unui eveniment de promovare a ingrijirii personale si a sănătății la Școala Gimnazială Bumbești-Pițic.
Mulțumim sponsorilor noștri!
Mulțumim Bocai Anișoara!
















Prietenie … pe o … sfoară …, ediția a 12-a, 2024
Asociația Pentru Dezvoltare Comunitară Vladimir , se alătură cu bucurie, în acest an, Parteneriatului Educațional Internațional „Prietenie… pe o … sfoară ” , inițiat de doamna drd. Melania Luana Butnariu, de la Biblioteca Județeană „George Barițiu” Braşov , Centrul de Excelență pentru Copii și Tineret. „Aflat la cea de-a 12-a ediție, Parteneriatul se va derula în perioada aprile – iulie 2024, iar acțiunile sale sunt dedicate promovării literaturii pentru copii și stimulării interesului pentru lectură .
Activitățile propuse de organizatori, în acest an, sunt dedicate celebrării operei lui LYMAN FRANK BAUM („Vrăjitorul din Oz”)- și se vor derula după scenariul: se prezintă autorul, se lecturează un fragment din opera autorului, apoi se fac aplicații practice-desene și decupaje.
” Prietenie … pe o … sfoară …”, a fost inspirat de activitatea practică ce însoțește atelierele de lectură. Fiecare copil participant la program realizează un desen inspirat de cartea prezentată.
Sforile prieteniei s-au întins și mai mult anul acesta. Asociația Pentru Dezvoltare Comunitară Vladimir a incheiat un parteneriat cu Școala Gimnazială Bumbești-Pițic cu ocazia derulării proiectului- „Prietenie pe o sfoară”. Luna aceasta s-au desfasurat activități specifice lecturii- activități menite să îi atragă pe elevi în lumea minunată a poveștilor, mai exact în lumea Vrăjitorului din Oz.
Activitățile propuse se vor desfășura pe tot parcursul lunii iunie și vor scoate în evidență munca în echipa, prietenia, empatia și vor trezi în participanți dorința de a citi, de a colabora și de a socializa .








Sfârșit de an școlar
Un nou sfârșit de an școlar se apropie, iar emoțiile ne copleșesc atât pe noi cadrele didactice, cât și pe copii și părinți. Acestea au fost și mai mari astăzi, când ne-am aflat la finalul clasei a IV-a și la încheierea unei călătorii fascinante pe care elevii noștri au parcurs-o timp de cinci ani alături de doamna învățător Nițu Lizica Elena!
Momente frumoase trăite împreună în această perioadă au fost și serbările, atât de apreciate de părinți, excursiile și vizitele pe care le-au făcut, precum și tot ce au învățat si experimentat împreună pe parcursul lecțiilor!
Anii s-au scurs foarte repede și iată-ne ajunși la finalul drumului pe care l-am parcurs împreună cu niște copii minunați, care nu peste mult timp vor păși din nou timizi, pe o nouă treaptă a formării lor, ciclul gimnazial!
Chiar dacă acum, pe dna învățător o încearcă sentimente contradictorii, de bucurie și tristețe în același timp, simte totuși satisfacția muncii împlinite și convingerea că acești copii vor reuși în viață, iar ea, învățătoarea lor, le va rămâne în amintire ca cea care le-a călăuzit primii pași în școală.
Felicitări dna învățător, felicitări dragi copii, continuăm împreună!






Activitate Ziua Eroilor
Astăzi, 13 iunie 2024, odată cu sărbătoarea creștină a înălțării Domnului, sărbătorim și Ziua Eroilor, aducând în prim plan memoria celor căzuți pe câmpurile de luptă, pentru credință, libertate, dreptate, pentru apărarea țării și întregirea neamului! Elevii Școlii Gimnaziale şi autoritățile locale au sărbătorit cum se cuvine acest moment!






5 Iunie
Ziua Învățătorului
La mulți ani, cadrelor didactice, sănătate și putere de muncă, pentru a duce la îndeplinire obiectivul măreț și nobil, acela de a îndruma și educa copiii!
,,Nu legea, nu cartea, nu regulamentul ori ministrul face școala. Ci o faci zilnic tu, cel care te sui la catedră. De felul cum te-ai gândit (ori nu te-ai gândit) la lecție, de chipul cum privești (ori nu privești) pe copii, de metoda cu care explici (ori nu explici în destul) lecțiile, de fiecare pas, de fiecare cuvânt, de fiecare gest al tău atârnă soarta viitoare a învățământului. Dacă tu ești dascăl adevărat, poate Universul întreg să fie hâd și șubred ca o șandrama veche, tu, în sfera școlii tale ești izvor de lumină, de frumusețe și armonie, fiindcă tu ești pentru copil centrul Universului.” (Simion Mehedinți)
La multi ani

Cerc metodic al responsabililor cu activitatea educativă nivel gimnazial-Zona Novaci!
Unitatea noastră școlară, a găzduit astăzi, lucrările din cadrul Cercului metodic al responsabililor cu activitatea educativă nivel gimnazial-Zona Novaci! Ne exprimăm mulțumirea și satisfacția pentru ce am realizat cu prilejul acestei activități! S-a muncit mult, iar rezultatele au fost pe măsură. Elevii noștri au fost la înălțime! Felicitări colegei noastre Dobre Simona Elena pentru organizarea activității ca și responsabil cu activitatea educativă de la nivelul unității noastre! Felicitări colegilor, Nițu Lizica-Elena, Petre Laura Claudia, Popescu Janina, Guță Rodica, Groza Giura Marusia, Hodoși Gabriel, Borcan Lavinia, care s-au implicat în pregătirea și coordonarea elevilor pentru a fi la înălțimea așteptărilor, și tuturor celorlalți colegi care s-au implicat în organizarea acestei activități!
Trebuie sa aducem aprecieri și d-lui director al Căminului Cultural Bumbești-Pițic, Săpun Doru, d-lui Roșoiu Cătălin pentru colaborarea și sprijinul pe care ni-l acordă la fiecare activitate! Mulțumim și părinților care ne susțin și colaborează cu noi în activitățile școlare! Suntem o echipă mare și frumoasă!
Nu în ultimul rând, mulțumim d-lor profesori din unitățile școlare din zonă, care au fost astăzi la activitatea noastră, cu care am împărtășit și schimbat idei de bune practici pentru organizarea acestor activități!













